«

Teremyağlı Lokmalık Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr oda sıcaklığında beklemiş teremyağ
  • 3 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı susam
  • 2 tatlı kaşığı çörek otu

Üzeri için

  • Yumurta sarısı
  • Susamve çörekotu

Teremyağlı Lokmalık Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Karıştırma kabında yağı ve unu güzelce yoğurun.
  2. Daha sonra sırasıyla şeker, tuz, sirke, yağ, kabartma tozu, çörek otu ve susam ekleyin.
  3. Güzelce yoğurun.Minik minik bezeler alarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  4. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp tekrardan susam ve çörek otuyla süsleyebilirsiniz.
  5. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dk pişirin.
    Afiyet olsun ???????? instagramdan takip edebilirsiniz link profilimde????

Teremyağlı Lokmalık Kurabiye

Teremyağlı Lokmalık Kurabiye

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *