«

Teremyağlı Lokum Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket teremyağ
  • 2 su bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta akı
  • 1 su bardağı dövülmüş fındık veya ceviz
  • 4 yada 5 su bardağı un
  • Kabartma tozu

Üzerine:

  • Pudra şekeri

Teremyağlı Lokum Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

  1. Oda sıcaklığındaki teremyağ, 2 bardak pudraşekeri, yumurta akı, kabartma tozu, un, karıştırılarak hamur elde edilir.
  2. Hamur iki eşit parçaya ayrılır. Düz bir zemine un serpiştirilir ve hamurun bir parçası güzel bir şekilde yayılır.
  3. Arasına cevizin yarısı her yerine gelecek şekilde konur ve rulo yapılır.
  4. Rulo yapıldıktan sonra elimizde yavasca uzatalım ve 2 parmak kalınlığında verev bir şekilde keselim.
  5. Kalan diğer hamuru da aynı şekilde yapıp 180 derecede hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.
  6. Fırından çıkınca ilk sıcaklığı geçtiğinde üzerine pudra şekeri dökelim.

Teremyağlı Lokum Kurabiyesi

Teremyağlı Lokum Kurabiyesi

Teremyağlı Lokum Kurabiyesi

Teremyağlı Lokum Kurabiyesi

Teremyağlı Lokum Kurabiyesi

Teremyağlı Lokum Kurabiyesi

Teremyağlı Lokum Kurabiyesi

Teremyağlı Lokum Kurabiyesi

Teremyağlı Lokum Kurabiyesi

Teremyağlı Lokum Kurabiyesi

Teremyağlı Lokum Kurabiyesi

Teremyağlı Lokum Kurabiyesi

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *