Kurabiye Tarifleri
Teremyağlı Mahlepli Kandil Simidi

Teremyağlı Mahlepli Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 2 çorba kaşığı elma sirkesi
- 1 çorba kaşığı şeker
- 2 kaşık yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
- 125 gr terem yağ
- 2 çay kaşığı mahlep
- Yarım çay bardağı sıvı terem yağ
- Aldığı kadar un
- 1 paket kabartma tozu
Üzeri İçin ;
- 1 yumurta akı
- Susam
- Çörek otu
Teremyağlı Mahlepli Kandil Simidi Tarifi Yapılışı
- Bir kase alınır terem yağ , 1 yumurta, sirke , tuz , şeker sıvı terem ya yoğurdu konulur.
- Unu ve kabartma tozu konulur hamur yapılır hamurdan parça alınır simit şekli verilir.
- Önce yumurta akına sonra susam ve çörek o tuna karıştırılır.
- Yağlanmış tepsiye dizilip 180 derece de 40 dakika pişirin.