«

Teremyağlı Muzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr. Teremyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket muzlu puding
  • 1 su bardağı nişasta
  • 2 su bardağı un

Üzeri İçin;

  • Pudra şekeri (isteğe bağlı)

Teremyağlı Muzlu Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Un, kabartma tozu ve nişasta hariç bütün malzemeler bir kaba alarak krema haline getirilir.
  2. Daha sonra 2 su bardağı nişasta, kabartma tozu ve 2 su bardağı un eklenir ve yumuşak bir hamur yapılır.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak yuvarlak hale getirilip tepsiye dizilir.
  4. 170 derece de üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.
  5. Fırından çıkarılan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpilerek servis edilir.
    Afiyet olsun ????

Teremyağlı Muzlu Kurabiye

Teremyağlı Muzlu Kurabiye

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *