Kurabiye Tarifleri
Teremyağlı Pastane Kurabiyeleri

Teremyağlı Pastane Kurabiyeleri Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram oda sıcaklığında margarin
- Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
- 1 adet orta boyutta yumurta
- 1 çorba kaşığı sirke
- 1 çorba kaşığı su
- 1 çorba kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2, 5 su bardağı elenmiş un
- 1 paket kabartma tozu
Üstüne sürmek için;
- 1 yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı ayçiçek yağı
- Pekmez (olmasa da olur)
- Çörek otu,susam
Teremyağlı Pastane Kurabiyeleri Tarifi Yapılışı
- Öncelikle derin bir yoğurma kabımıza unumuzu koyalım, ardından sıvı yağı, margarini ekleyelim üzeri nede yumurtamızı, sirke ve suyumuzu, toz şekerini de ekleyelim.
- Tuz ,kabartma tozunu da ekleyerek önce elimizle karıştırarak iyice yoğuralım.
- Çok iyi yoğurduğumuz hamura istediğimiz şekli verdikten sonra tepsimize yerleştirelim.
- Bu arada fırınımızıda ısıtalım.
- Fırına koymadan önce yumurta sarısını sürelim.
- Yumurta sarısının içerisine 1 çay kaşığı kadar sıvı yağı ekleyelim ben üzerinin daha parlak görünmesi için iki damla pekmez ekliyorum.
- Üzerine susam çörek otu isteğe göre.
- Önceden ısıtılmış 180 c kızarana kadar pişirilir Afiyet olsun.