«

Teremyağlı Portakallı Fındıklı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr teremyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı ince çekilmiş fındık
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un (( ele yapışmayan bir hamur olacak, ben 3, 5 su bardağı kullandım ))

Üzeri için;

  • 70 gr bitter çikolata (( benmari usulü eritilmiş ))
  • Portakal kabuğu rendesi

Teremyağlı Portakallı Fındıklı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Teremyağ, sıvı yağ ve şeker bir kapta karıştırılır içerisine fındık ve portakal kabuğu rendesi de eklenerek tekrar karıştırılır.
  2. Un, kabartma tozu ve vanilya eklenerek hamur yoğrulur (un kontrollü bir şekilde eklenir) ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
  3. Ceviz büyüklüğünde yuvarlayarak şekil verilerek yağlı yapıt serili tepsiye dizilir.
  4. 180 derecelik fırında yaklaşık 15 dk kadar çok hafif rengi dönene kadar pişirilir.
  5. Üzerine benmari usulü eritilmiş çikolata gezdirilir ve portakal kabuğu rendesi ile süslenerek servis edilir.

Teremyağlı Portakallı Fındıklı Kurabiye

Teremyağlı Portakallı Fındıklı Kurabiye

Teremyağlı Portakallı Fındıklı Kurabiye

Teremyağlı Portakallı Fındıklı Kurabiye

Teremyağlı Portakallı Fındıklı Kurabiye

Teremyağlı Portakallı Fındıklı Kurabiye

Teremyağlı Portakallı Fındıklı Kurabiye

Teremyağlı Portakallı Fındıklı Kurabiye

Teremyağlı Portakallı Fındıklı Kurabiye

Teremyağlı Portakallı Fındıklı Kurabiye

Teremyağlı Portakallı Fındıklı Kurabiye

Teremyağlı Portakallı Fındıklı Kurabiye

Teremyağlı Portakallı Fındıklı Kurabiye

Teremyağlı Portakallı Fındıklı Kurabiye

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *