«

Teremyağlı Pratik Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gr oda sıcaklığında yumuşamış teremyağ (ben aynı ölçüde sıvı teremyağ kullandım)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 avuç beyaz peynir
  • 1 yumurta akı
  • Aldığı kadar un

Üzeri İçin ;

  • Yumurta sarısı

Teremyağlı Pratik Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Hamurumuzu yoğurmak için öncelikle un haricinde ki diğer bütün malzemeleri karıştırıyoruz.
  2. Daha sonra azar azar un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde ediyoruz.
  3. Hamurumuzu dört parçaya bölüyoruz. Her bir parçayı ayrı ayrı servis tabağı boyunda açıyoruz.
  4. Açtığımız hamuru resimde görüldüğü gibi kesip şekil verdikten sonra yağlanmış tepsiye diziyoruz.
  5. Üzerine yumurta sarısını sürüp 180 derecede üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
    Deneyecek olan herkese afiyet olsun :)

Teremyağlı Pratik Kurabiye

Teremyağlı Pratik Kurabiye

Teremyağlı Pratik Kurabiye

Teremyağlı Pratik Kurabiye

Teremyağlı Pratik Kurabiye

Teremyağlı Pratik Kurabiye

Teremyağlı Pratik Kurabiye

Teremyağlı Pratik Kurabiye

Teremyağlı Pratik Kurabiye

Teremyağlı Pratik Kurabiye

Teremyağlı Pratik Kurabiye

Teremyağlı Pratik Kurabiye

Teremyağlı Pratik Kurabiye

Teremyağlı Pratik Kurabiye

Teremyağlı Pratik Kurabiye

Teremyağlı Pratik Kurabiye

Teremyağlı Pratik Kurabiye

Teremyağlı Pratik Kurabiye

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *