«

Teremyağlı Tuzlu Balık Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr teremyağ margarin
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı paket krema
  • 3 tane üçgen peynir
  • 1 paket kabartmatozu
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Üzeri için

  • Susam
  • Çörekotu yada mavi haşhaş

Teremyağlı Tuzlu Balık Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Oda ısısında yumuşamış teremyağ margarin ile bir fincan sıvı yağ, bir yumurta sarısı, 1tatlı kaşığı şeker, 1tatlı kaşığı tuz, 3tane üçgen krem peyniri mikserle karıştırırız,.
  2. Kabartmatozunuda ekler ve aldığı kadar un ilavesiyle kulak memesi kıvamından daha sert bir hamur hazırlanır.
  3. Hamurumuzu balık kurabiye kalıbıyla şekillendirir.
  4. Üzerine yumurta beyazı sürüp susam ekleriz. Çörekotu dan da balık kurabiyeye göz yaparız 175derecede pembeleşene kadar fırınlarız

Teremyağlı Tuzlu Balık Kurabiye

Teremyağlı Tuzlu Balık Kurabiye

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *