«

Teremyağlı Tuzlu Simit (Ağızda Dağılan, Kıtır kıtır) Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket teremyağ (oda ısısında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta (sarısı üzerine)
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 1 yemek kaşığı su

Teremyağlı Tuzlu Simit (Ağızda Dağılan, Kıtır kıtır) Tarifi Yapılışı

Tarifimize geçmeden önce biraz güven biraz sabır ve elimizin lezzetini ve sevgimizi koymamız gerek ☺ Öncelikle güzelce abdest alıp Besmele çekmek şunu unutmayın ki abdestli yapılan yemeğin tadı daha bir başka oluyor.

  1. Hamurumuzun tüm malzemesini koyup karıştırıyoruz ve unumuzu azar azar koyup yumuşak bir hamur yapıyoruz.
  2. Simit şeklini verip pekmezli yumurtamızı üzerini sürüp susama buluyoruz.
  3. Hamurumuz bitene kadar yapıyoruz. 180 derecede 25 dk üstü kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun. Sevgiyle kalın. ❤

TEREMYAĞLI TUZLU SİMİT (ağızda dağılan,kıtır kıtır)

TEREMYAĞLI TUZLU SİMİT (ağızda dağılan,kıtır kıtır)

TEREMYAĞLI TUZLU SİMİT (ağızda dağılan,kıtır kıtır)

TEREMYAĞLI TUZLU SİMİT (ağızda dağılan,kıtır kıtır)

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *