«

Teremyağlı Yılbaşı Kurabiyeleri Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 150 gram teremyağı
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay bardağı mısır nişastası
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 adet rendelenmiş limon kabuğu
  • Şeker hamurlarını yapıştırmak için
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı su

Kaplaması için

  • Renkli şeker hamurları
  • Hamuru açmak için
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası

Teremyağlı Yılbaşı Kurabiyeleri Tarifi Yapılışı

  1. Oda sıcaklığında beklettiğimiz 150 gram terem yağı karıştırma kabına alın. Pudra şekeri ekleyin.
  2. Tereyağ ile pudra şekerini elinizle yoğurarak karıştırın. Onu karbonatı vanilyayı tarçınlı mısır nişastasını rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip elinizle yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
  3. Kurabiye hamuru açmak için mutfak tezgahının üzerine 2 yemek kaşığı mısır nişastasının bir kısmını serpiştirin.
  4. Hazırladığınız kurabiye hamurunu yaklaşık 40-45 santim çapında ince bir hamur elde edene kadar bir merdane yardımı ile açın.
  5. Açtığınız hamuru kurabiye kalıplarınız’la kesin. Dilediğiniz şekilleri çıkartın kurabiyeleri yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirip önceden ısıtılmış 190 dereceli fırında 15 dakika pişirin
  6. Üzerine mısır nişastası serpiştirdiğiniz şeker hamurlarını merdane yardımı ile açın.
  7. Kurabiyeleri kesmiş olduğunuz kalıplarla onlara da aynı şekilde kesip bekleyin.
  8. Kurabiyeler piştikten sonra bir kaba pudra şekeri ve suyu ilave edip şeker hamurlarını kurabiyelerin üzerine fırça yardımı ile yapıştırın Şimdiden deneyeceklere afiyet olsun

Teremyagli Yilbasi Kurabiyeleri

Teremyagli Yilbasi Kurabiyeleri

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *