Kurabiye Tarifleri
Teremyağlı Zebra Un Kurabiyesi

Teremyağlı Zebra Un Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram teremyağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı nişasta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı kakao
- Aldığı kadar un (4 su bardağına yakin un)
Teremyağlı Zebra Un Kurabiyesi Tarifi Yapılışı
- Un ve kakao hariç tüm malzemeler ve kaba alınır. Yavaş yavaş unu eklenerek bir hamur elde edilir.
- Hamurun yarısı ayrılır kakao eklenir.
- Hamur iki streç filmin arasında alınıp açılır, bardakla şekil verilir.
- Hamur bitene kadar bu işleme böyle devam ettirilir.
- Resimdeki gibi bir kakaolu bir beyaz olacak şekilde üst üste dizilir ve yanlamasına çevrilip 1 saat buzdolabında bekletilir.
- Daha sonra verev şeklinde kesilir, tepsiye dizilir.
- 150 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirilir.
Afiyet olsun