Kurabiye Tarifleri
Tereyağlı Çörek Otlu Tuzlu Kurabiye

Tereyağlı Çörek Otlu Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 100 gram eritilmiş tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- Yarım limon suyu
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 2 çorba kaşığı çörek otu
- 1 dolu çorba kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Üzeri İçin ;
- 1 yumurta sarısı
Tereyağlı Çörek Otlu Tuzlu Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Erittiğiniz tereyağını bir kaba alın üzerine un ve kabartma tozu hariç diğer malzemeleri ekleyip karıştırın.
- Unu kabartma tozuyla birlikte kontrollü ve karıştırarak ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin hamurunuzu tezgahın üzerine alın.
- 2 ye bölün ilkini rulo şeklinde uzun şerit halinde hazırlayıp küçük kareler kesin ve tepsiye dizin.
- Kalan hamuru da aynı şekilde hazırlayıp tepsiye dizin üzerine yumurta sarısını sürün.
- 175 derece fırında 25 dakika pişirin ilk 3 gün bayatlamadan tüketebilirsiniz.
Afiyet olsun☺️instagram adresimi de takip ederseniz çok sevinirim🙏
@bir_küçük_mutfak