Kurabiye Tarifleri

Tereyağlı Çörek Otlu Tuzlu Kurabiye

Tereyağlı Çörek Otlu Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram eritilmiş tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • Yarım limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 çorba kaşığı çörek otu
  • 1 dolu çorba kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Üzeri İçin ;

  • 1 yumurta sarısı

Tereyağlı Çörek Otlu Tuzlu Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Erittiğiniz tereyağını bir kaba alın üzerine un ve kabartma tozu hariç diğer malzemeleri ekleyip karıştırın.
  2. Unu kabartma tozuyla birlikte kontrollü ve karıştırarak ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin hamurunuzu tezgahın üzerine alın.
  3. 2 ye bölün ilkini rulo şeklinde uzun şerit halinde hazırlayıp küçük kareler kesin ve tepsiye dizin.
  4. Kalan hamuru da aynı şekilde hazırlayıp tepsiye dizin üzerine yumurta sarısını sürün.
  5. 175 derece fırında 25 dakika pişirin ilk 3 gün bayatlamadan tüketebilirsiniz.
    Afiyet olsun☺️

    instagram adresimi de takip ederseniz çok sevinirim🙏
    @bir_küçük_mutfak

Tereyağlı Çörekotlu Tuzlu Kurabıye

Tereyağlı Çörekotlu Tuzlu Kurabıye

Tereyağlı Çörekotlu Tuzlu Kurabıye

Tereyağlı Çörekotlu Tuzlu Kurabıye

Tereyağlı Çörekotlu Tuzlu Kurabıye

Tereyağlı Çörekotlu Tuzlu Kurabıye

Tereyağlı Çörekotlu Tuzlu Kurabıye

Tereyağlı Çörekotlu Tuzlu Kurabıye

Tereyağlı Çörekotlu Tuzlu Kurabıye

Tereyağlı Çörekotlu Tuzlu Kurabıye

Tereyağlı Çörekotlu Tuzlu Kurabıye

Tereyağlı Çörekotlu Tuzlu Kurabıye

Tereyağlı Çörekotlu Tuzlu Kurabıye

Tereyağlı Çörekotlu Tuzlu Kurabıye

Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı