Kurabiye Tarifleri

Tereyağlı Elmalı Cevizli Kurabiye

Tereyağlı Elmalı Cevizli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 su bardağı un
  • 250 gram oda ısısında tereyağı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı pudra şekeri

İç malzemesi;

  • 4-5 adet orta boy elma rendesi
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 avuç dövülmüş ceviz veya fındık

Tereyağlı Elmalı Cevizli Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Rendelenen elmayı tarçın ve şeker ile küçük bir tencereye veya yanmaz yapışmaz tavaya alın.
  2. Orta ateşte suyunu çekip karamel kıvamına gelene kadar pişirip cevizi ekleyip karıştırın ve soğutun.
  3. Bir kabın içinde hamur malzemelerini ele yapışmayacak yumuşak bir kıvam alana kadar yoğurun.
  4. Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar alıp merdane ile yarım cm kalınlığında açın.
  5. Su bardağının ağız kısmıyla kesin ve içine harcını ekleyip D şeklinde kapatın.
  6. Tepsiye dizip önceden ısıtılmış 180derece fırında 20-25 dakika kadar pişirin.Altı ve üzeri hafif kızarınca fırından çıkarın.
  7. Kurabiyelerinizin ilk sıcağı çıkınca üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tereyağlı Elmalı Cevizli Kurabiye

Tereyağlı Elmalı Cevizli Kurabiye

Tereyağlı Elmalı Cevizli Kurabiye

Tereyağlı Elmalı Cevizli Kurabiye

Tereyağlı Elmalı Cevizli Kurabiye

Tereyağlı Elmalı Cevizli Kurabiye

Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı