Kurabiye Tarifleri
Tereyağlı Elmalı Cevizli Kurabiye

Tereyağlı Elmalı Cevizli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 3-4 su bardağı un
- 250 gram oda ısısında tereyağı
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı pudra şekeri
İç malzemesi;
- 4-5 adet orta boy elma rendesi
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 su bardağı şeker
- 1 avuç dövülmüş ceviz veya fındık
Tereyağlı Elmalı Cevizli Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Rendelenen elmayı tarçın ve şeker ile küçük bir tencereye veya yanmaz yapışmaz tavaya alın.
- Orta ateşte suyunu çekip karamel kıvamına gelene kadar pişirip cevizi ekleyip karıştırın ve soğutun.
- Bir kabın içinde hamur malzemelerini ele yapışmayacak yumuşak bir kıvam alana kadar yoğurun.
- Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar alıp merdane ile yarım cm kalınlığında açın.
- Su bardağının ağız kısmıyla kesin ve içine harcını ekleyip D şeklinde kapatın.
- Tepsiye dizip önceden ısıtılmış 180derece fırında 20-25 dakika kadar pişirin.Altı ve üzeri hafif kızarınca fırından çıkarın.
- Kurabiyelerinizin ilk sıcağı çıkınca üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz. Afiyet olsun.