Kurabiye Tarifleri
Tırtıl Kurabiye (Kıyır Kıyır Tam Ölçülü)
Tırtıl Kurabiye (Kıyır Kıyır Tam Ölçülü) Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gr margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı nişasta
- 1 yumurta
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un (yavaş yavaş kontrollü ekleyin)
Üzeri için:
- 1 paket sütlü çikolata
- 1 çay bardağı Hindistan cevizi
Tırtıl Kurabiye (Kıyır Kıyır Tam Ölçülü) Tarifi Yapılışı
- Margarini buzdolabından önceden çıkartıp yumuşamasını bekliyoruz.
- Yumuşamış margarini karıştırma kabına alıp içine pudra şekeri, sıvı yağ, yumurta, nişasta, vanilya ve yarım paket kabartma tozunu ekliyoruz.
- Hamurumuzu iyice karıştırıyoruz. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Unu çok koyarsak hamurumuz sert olur. O yüzden unu yavaş yavaş ekliyoruz.
- Hamurdan tırtıl kurabiye kalıbımıza bir parça koyalım, baş parmağımı ile itekleyerek tepsiye tırtıl kurabiyelerimizi koyalım.
- 180 derece fırında 10 dk civarında pişirelim. Benim tavsiyem fırını sürekli kontrol edin hemen kızarıyor.
- Servis önerisi olarak pişen kurabiyelerimizi önce erimiş çikolataya sonra Hindistan cevizine batırdım.
- 1 paket sütlü çikolatayı benmari usulü eritiyoruz. Tırtıl kurabiyelerimizi önce erimiş çikolataya sonra Hindistan cevizine batırıyoruz.
NOT: Pişerken fırını sürekli kontrol edin, sürekli bakmama rağmen 2. tepsi çok kızarmıştı. Beyazken üstü çok kızarmadan fırından alalım. ✏️