Torpil Kurabiye

Birbirinden güzel kurabiye tariflerine kaldığımız yerden devam ediyoruz. Bu yazımızda Torpil Kurabiye Yapılışı vereceğiz.

Malzemeler

  • 3, 5 su bardağı un
  • 125 gr tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri (tepeleme)
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu

Muhallebi için;

  • 3 su bardağı süt
  • 2. 5 yemek kaşığı un
  • 1. 5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yumurta sarısı
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 çay kaşığı vanilya

Öncelikle külahları hazırlayın 1 adet A4 kağıdından düzgün kare elde edin karşı köşelerini birleştirerek üçgen şekli verin önce bir tarafı ortaya doğru yuvarlayın daha sonra diğer tarafı da yuvarlayarak kare şekli verin dışarıda kalan uçları külahın içine doğru katlayın Hamurun hazırlanışı: Hamuru hazırlamadan önce muhallebiyi pişirin. Yağ ve vanilya hariçindeki bütün malzemeleri tencereye alıp iyice çırpın ve karıştırarak pişirin. En son yağ ve vanilyayı ekleyip yine mikserle 3-4 dakika kadar çırpın. Eğer kıvamı size sert gelirse biraz süt ilavesiyle açın. Unu ve soğuk tereyağını robottan geçirin. (Robot yoksa yumuşak tereyağı kullanın ve elinizle yoğurun) Kalan malzemeleri de ekleyip yumuşak bir hamur elde edin. Kurabiyenin Yapılışı Hamuru ikiye bölün. Önce bir parçasını daha sonra diğer parçasını hafif unlayarak, merdaneyle yarım cm. Kalınlığında açın. Kenarlarını kesip düzelterek dikdörtgen şekli verin. Bir parmak kalınlığında şeritler kesin. Külahları bir fırça yardımıyla yağlayın. (yoksa yapışır ) Külahları yağlanmamış bir tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırına sürün. Kurabiyeler pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkan kurabiyeleri ılıkken, külahtan çıkarın. Muhallebiyi sıkma pompası veya şırıngasına koyun. (sıkma pompası yoksa yumurta poşetine koyarak bıçakla çizik atıp kullanabilirsiniz) Külahların içine sıkarak doldurun. Külahların ağzını isteğe göre, hindistan cevizine, fıstığa veya çikolataya bulayın. Üzerlerine de bolca pudra şekeri serpip servis yapın. Afiyet şifa olsun

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir