«

Trakya Usulü Un Kurabiyesi Tarifi'nin Malzemeleri

  • 250 gram tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1, 5 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı buğday nişastası
  • 4 su bardağından iki parmak eksik un
  • 1 paket vanilya
  • Üzeri için pudra şekeri
  • Kurabiye adeti kadar karanfil

Trakya Usulü Un Kurabiyesi Tarifi'nin Yapılışı

Öncelikle tarifim Trakyanın bazı kesimlerinde nişanlarda dağıtılan karanfilli un kurabiyesi fakat ben hamurunun lezzetini sevdiğim için değişik çeşitlerde sunumluyorum.
Gelelim tarifimize;
Tereyağ ve pudra şekerini mikserler çırpalım sıvı yağını da ekleyip cirpmaya devam edelim nişasta un ve vanilyayı ekleyerek ele yapışmayan bir kıvam alana kadar yoğuralım. Hamurumuzu strecle yada buzdolabı poşeti ile dolaba kaldırıp 15 dk dinlendirelim. Dolaptan çıkarıp cevizden küçük parçalar koparıp yuvarlayalım üzerlerine 1 adet karanfil batıralım yağlı kağıt serilmiş tepside önceden ısıtılmış 160 derece fırında 10_13 dk pişirelim. Fırından çıkarıp 5 dk bekletip üzerlerine pudra şekeri serpelim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Not: un miktarınız kullandığınız una göre değiçebilir fakat 4 bardak unu geçmesin dolapta bekletince de hamurun toparlandığını dikkate alın benim fırınımda 10 dk da pişti yarım ölçüden yaptım, kurabiyelerimizin üzerleri beyaz altları pembe olmalı. ( ben görsel amaçlı bir tane karanfilli yaptım karanfil tadını sevmeyenler karanfil kullanmaya da bilir)
Üzerleri için benmari usulü erittiğim çikolata, kahvaltılık mısır gevreği vb kullanmayı tercih ettim. Farklı bir sunum şekli de isteğe bağlı olarak fırından çıkar çıkmaz pudra şekerine bulayarak şekerin üzerinde erimesini sağlayabilirsiniz.

, Trakya Usulü Un Kurabiyesi www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *