«

Tuğçe’nin Islak Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin:

  • 125 gr margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Şerbeti için :

  • 1, 5 su bardağı şeker
  • 1, 5 su bardağı su
  • 4-5 damla limon

Tuğçe’nin Islak Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

Merhaba,
Misafirlerinizi hayran bırakacak, tadı damaklarda kalacak, buzdolabında tuttuğunuz sürece 1 hafta bile aynı lezzette kalabilecek müthiş kurabiyem huzurlarınızdaaaaaa 🤗

  1. Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım. Şeker ve suyu tencereye koyalım. Kaynayıp şeker eriyince altını kısıp limonu damlatalım, bir dakika kadar sonra ocağı kapatalım. Unutmayalım; şerbet ılık, hamur sıcak olacak.
  2. Şimdi hamurumuzu hazırlayalım. Yumurta, pudra şekeri, sıvı yağ ve margarini iyice karıştırıp homojen hale getirelim.
  3. Kalan hamur malzemelerini de karıştırıp hamuru yapalım.
  4. Daha önceden 180 dereceye ısıttığımız fırında 10-15 dk kadar pişirelim. Bir kürdan yardımı ile pişip pişmediğini kontrol edelim.
  5. Kurabiyeler fırından çıkar çıkmaz ılık olan şerbetimizin içine batırıp çıkaralım.
  6. Üst üste gelmeyecek şekilde dizip soğumaya bırakalım. Arzuya göre üzerine hindistan cevizi serpilebilir.

Tuğçe’nin Islak Kurabiyesi

Tuğçe’nin Islak Kurabiyesi

Tuğçe’nin Islak Kurabiyesi

Tuğçe’nin Islak Kurabiyesi

Tuğçe’nin Islak Kurabiyesi

Tuğçe’nin Islak Kurabiyesi

Tuğçe’nin Islak Kurabiyesi

Tuğçe’nin Islak Kurabiyesi

Tuğçe’nin Islak Kurabiyesi

Tuğçe’nin Islak Kurabiyesi

Tuğçe’nin Islak Kurabiyesi

Tuğçe’nin Islak Kurabiyesi

Tuğçe’nin Islak Kurabiyesi

Tuğçe’nin Islak Kurabiyesi

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *