Kurabiye Tarifleri

Turta Tadında Kurabiye

Turta Tadında Kurabiye Tarifi'nin Malzemeleri

Kurabiye hamuru için:

  • 200 gram tereyağ ( soğuk )
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 5 çay bardağı un
  • 1 büyük yumurta

Kenarın bezesi için:

  • 1, 5 su bardağı çiğ badem
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 küçük yumurta
  • Orta kısım için:
  • Frambuaz marmelatı

Not: bardak ölçüsü 200 ml

Turta Tadında Kurabiye Tarifi'nin Yapılışı

Kurabiye hamuru için bir kabın içine un ve şeker karıştırılır. Tereyağ küp küp doğranıp ilave edilir ve elle güzelce una yedirilir. Yumurta üzerine kırılıp hamur toparlanır. (eğer hamur toplanmadıysa az bir su ilave edilir) Streç filme sarılıp buzdolabında 30 dakika bekletilir.
Kenarı için bademler rondodan çok küçük olacak şekilde geçirilip bir kaseye boşaltılır. İçine pudra şekeri eklenip karıştırılır ve yumurta koyup toplanır. Buzdolabında bekletilir.
Hamur buzdolabından çıkartılıp yağlı kağıt üzerine konulur ve üzerine streç film serilir. Merdane ile 1 cm kalınlığında açılır. Ben 8 cm genişliğinde kalıp kullandım. Hamurdan yuvarlak daireler bastırılır ve yağlı kağıt üzerine dizilir. Bir tepsiye 16 tane sığıyor. Bademli karışım buzdolabından çıkartılıp parçalar kopartılır ve elle rulo yapılır. Yuvarlak dairelerin kenarına yerleştirilir (dışarıdan 1 cm içeride olması gerekiyor, çünkü pişerken kendini bırakıyor ve kenara kadar geliyor. Bitince ortalarına marmelat konur ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında hafif alt kısımda pişirilir. Pişen kurabiyeler fırından çıkartılıp tepsinin üzerinde soğutulur. Tamamen soğuduktan sonra servis edilir.
Afiyet olsun!

, Turta Tadında Kurabiye www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı