Tuzlu Çay Kurabiyesi Tarifi

Her zaman elinizin altında olacak , kavanoz kavanoz saklayabileceğiniz kıyır kıyır tuzlu kurabiye tarifi ile sizlerleyiz.

Malzemeler:

  • 500 gr tam buğday unu
  • 200 gr tuzsuz tereyağ
  • 20 ml ayçiçek yağı
  • 1 yumurta
  • 45 gr yoğurt
  • 10 gr kabartma tozu
  • 5 gr mahlep
  • 1/2 muskat rendesi
  • 15 gr toz şeker
  • 8 gr tuz

 

Ekstra Malzemeler

Üzeri İçin ;

  • Pekmez
  • Süt
  • Yumurta
  • Susam

 

Hazırlanışı:

  1. Tüm hamur malzemesi yoğurulur.
  2. İstediğiniz büyükükte parçalara ayrılır ve şekil verilir.
  3. 15 dk buzdolabında dinlendirilir.
  4. Üzerine pekmez , süt , yumurta çırpılıp sürülür ve susam serpilir.
  5. 175 derecede kızarana kadar pişirilir.
Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir