Tuzlu Çay Kurabiyesi Tarifi

Her zaman elinizin altında olacak , kavanoz kavanoz saklayabileceğiniz kıyır kıyır tuzlu kurabiye tarifi ile sizlerleyiz.
Malzemeler:
- 500 gr tam buğday unu
- 200 gr tuzsuz tereyağ
- 20 ml ayçiçek yağı
- 1 yumurta
- 45 gr yoğurt
- 10 gr kabartma tozu
- 5 gr mahlep
- 1/2 muskat rendesi
- 15 gr toz şeker
- 8 gr tuz
Ekstra Malzemeler
Üzeri İçin ;
- Pekmez
- Süt
- Yumurta
- Susam
Hazırlanışı:
- Tüm hamur malzemesi yoğurulur.
- İstediğiniz büyükükte parçalara ayrılır ve şekil verilir.
- 15 dk buzdolabında dinlendirilir.
- Üzerine pekmez , süt , yumurta çırpılıp sürülür ve susam serpilir.
- 175 derecede kızarana kadar pişirilir.