Tuzlu Çay Kurabiyesi Tarifi

Kıyır kıyır ağızda dağılan kurabiyelerin en baş sırasında yer alamaya aday bir tarif ile sizlerleyiz. Tuzlu Çay Kurabiyesi, tarifi oldukça kolay tek yapmanız gereken adım adım tarife uyum sağlamak. Şimdiden afiyet olsun.

Malzemeler:

  • 125 gram tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı su
  • 3 tatlı kaşığı şeker
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 yumurta sarısı (beyaz üzerine sürülecek)
  • 1çay kaşığı sirke
  • 6 veya 7 çay bardağı un

 

Hazırlanışı:

  1. Bütün malzemeleri yoğurup ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
  2. Yağlı kâğıt üzerinde açılır ve tepsi buzluğa konur.
  3. Donmasına yakın çıkarılır ve cetvel yardımı ile şeritler halinde kesilir.
  4. Üzerine yumurta beyazı sürüp susam, çörekotu ile süslenir ve 180 derecede 15 dk kadar pişirlir.
  5. Afiyet Olsun.
Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir