Tuzlu Çörek Otlu Kurabiye Tarifi

Anasayfa » Kurabiye Tarifleri » Tuzlu Çörek Otlu Kurabiye Tarifi
Tuzlu Çörek Otlu Kurabiye Tarifi

Oylama

12345

Eklenme Tarihi : 23.07.2017  |   Okunma : 359  |   Yorum : 0

Akşam çayı kurabiyesiz olmak diyorsanız sizlere harika bir kurabiye öneriyorum nefis çörek otlu tuzlu kurabiye tarifini paylaştık.

Malzemeler:

  • 250 gram oda sıcaklığında yumusamış margarin veya tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı çörek otu
  • 2 yumurta (1 tane sarısı üzerine )
  • Aldığı kadar un

 

Hazırlanışı:

  1. Un ve yumurta sarısının 1 tanesi hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına alıp yoğurmaya başlıyoruz.
  2. Unu azar azar ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur elde ediyoruz.
  3. Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde koparıp uzun şerit şekli verip bu şeridi ikiye katlayıp kıvırıyoruz.
  4. Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.

Afiyet olsun. Tarifi bizimle paylaşan konusanmutfak'a teşekkür ederiz.

BENZER İÇERİKLER

İlginizi Çekebilecek Diğer İçeriklerimiz

FACEBOOK YORUMLAR

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

DİĞER YORUMLAR

Yorumlarınızı Paylaşabilirsiniz

İsminiz

E-Posta Adresiniz

Cevabınız

TARİF KATEGORİLERİ

Tarif Kategorilerimiz

Günün Tarifi

Günün Tarifi