Kurabiye Tarifleri
Tuzlu Çubuk

Tuzlu Çubuk Tarifi İçin Malzemeler
- 1 margarin (Oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yumurta (Beyaz içine sarısı üzerine)
- Aldığı kadar un
Üzerine:
- Çörek otu
Tuzlu Çubuk Tarifi Yapılışı
- Yumurtanın sarısını pastanın üzerine sürmek için ayırıyoruz.
- Bütün malzemeleri geniş bir yoğurma kabına alıp karıştırıyoruz.
- Unu az az ilave edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapıp 20 dakika dinlendiriyoruz.
- Ceviz büyüklüğünde parçalara bölüp ince çubuklar yapıyoruz.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı bir şekilde diziyoruz.
- Üzerine yumurta sürüp çörek otu serpiyoruz. 180 derece ısıtılmış fırında 25-30 dakika kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun.