Kurabiye Tarifleri

Tuzlu Gevrek (Bayatlamayan)

Tuzlu Gevrek (Bayatlamayan) Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr margarin (oda ısısında iyice yumuşamış)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri yada toz şeker
  • 1 yemek kaşığı sirke yada limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta (sarısı içine akı üzerine )
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3-3. 5 subardağı un

Tuzlu Gevrek (Bayatlamayan) Tarifi Yapılışı

  1. Un ve kabartma hariç bütün malzemeler iyice karıştırılır ve un kontrollü bir şekilde eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
  2. Hamurun bir özelliği toparlanan ama gevrek bir hamur olması o yüzden ben sadece kalıpla şekil veriyorum elle şekil alması biraz zorluyor çünkü.
  3. Hamur yağlı kağıt üzerinde çok kalın yada ince olmayacak şekilde açılır ve kalıplarla şekil verilir.
  4. Üzerine yumurta akı sürülüp susam çörek otu vb serpilir ve 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir.
  5. Ağızda dağılan çabuk bayatlamayan tatlı tuzlu arası herkesin hayran kalacağı muhteşem bir lezzet deneyeceklerin ellerine sağlık 💐💐💐

Tuzlu Gevrek (bayatlamayan)

Tuzlu Gevrek (bayatlamayan)

Tuzlu Gevrek (bayatlamayan)

Tuzlu Gevrek (bayatlamayan)

Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı