Tuzlu Gül Kurabiyesi

Anasayfa » Kurabiye Tarifleri » Tuzlu Gül Kurabiyesi
Tuzlu Gül Kurabiyesi

Oylama

12345

Eklenme Tarihi : 12.09.2014  |   Okunma : 302  |   Yorum : 0

Malzemeler

      1 paket margarin

 

      2 kaşık sirke

 

      1 çay bardağı sıvı yağ

 

      1 tatlı kaşığı şeker

 

      1 silme yemek kaşığı sirke

 

      1 paket kabartma tozu

 

      2 adet yumurta

 

      aldığı kadar un

 

    susam veya çörek otu

1 Paket margarini eritiyoruz ve bir bardak kadar miktar unun üzerine döküyoruz. Unu yavaş yavaş ilave edeceğimiz için az koyarak başlıyoruz.

1 yumurtanın sarısını ayırıp beyazını hamura ekliyoruz. 1 yumurta daha kırıp ekliyoruz.
Sirke, Sıvı yağ, tuz, şeker ve kabartma tozunu ekleyerek yoğurmaya devam ediyoruz.

Hamur yumuşak bir kıvamda olacak dağılıyormuş gibi ama dağılmayacak.

Hamur hazır olunca fırınımızı açıyoruz ve fırın tepsimizi yağlıyoruz.

Hamurdan bir parça alarak merdane yardımı ile açıyoruz.

Klasik gül tatlısı için yaptığımız gibi hamura bir kapak veya çay bardağı ile yuvarlaklar yapıyoruz beli bir aralık ile peş peşe 3 tane diziyoruz (4-5 tanesi çok kalın oluyor) yuvarlıyoruz ve ortadan kesip gül şeklini veriyoruz.

İsterseniz susamla süsleyebilirsiniz fakat güller o zaman beli olmuyor yada üstlerine bastırıp da bir değişik şekil daha verebilirsiniz.

Farklı şekillerde yaparak tam bir fırın tepsisi doluyor.

En son yumurtanın sarısını sürüp süslüyoruz.

180 derecede 25-30 dk kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun 🙂

 

Bu Tarifimize Baktınız Mı?  Damla Çikolatalı Kurabiye

BENZER İÇERİKLER

İlginizi Çekebilecek Diğer İçeriklerimiz

FACEBOOK YORUMLAR

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

DİĞER YORUMLAR

Yorumlarınızı Paylaşabilirsiniz

İsminiz

E-Posta Adresiniz

Cevabınız

TARİF KATEGORİLERİ

Tarif Kategorilerimiz

Günün Tarifi

Günün Tarifi