«

Tuzlu Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 2 tatlı kaşığı mahlep
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yumurta sarısı (beyazı ayrılacak)
  • 1 hamur kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Alabildiğince un

Üzeri İçin ;

  • 1 yemek kaşığı çörek otu
  • İstenilen miktarda susam

Tuzlu Kandil Simidi Tarifi Yapılışı

  1. Malzemelerin hepsini karıştırıp ele yapışmayan bir hamur yoğuralım.
  2. Yoğurulan hamura yuvarlak şekil verip önce yumurta akına batırıp sonra susam ve çörek otuna batırıp tepsiye dizelim.
  3. Daha sonra önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 25 dakika pişirelim.

Tuzlu Kandil Simidi

Tuzlu Kandil Simidi

Tuzlu Kandil Simidi

Tuzlu Kandil Simidi

Tuzlu Kandil Simidi

Tuzlu Kandil Simidi

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *