Kurabiye Tarifleri

Tuzlu Kıyır Kurabiye (Sirkesiz)

Tuzlu Kıyır Kurabiye (Sirkesiz) Tarifi İçin Malzemeler

  • 50 gr tereyağı veya margarin
  • 1 yumurta (sarısı üstüne)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Un (yumuşak hamur olacak kadar)

Tuzlu Kıyır Kurabiye (Sirkesiz) Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağı, sıvı yağ, yumurta beyazı, tuz ve şeker kaba alınıp yoğrulur.
  2. Ardından kabartma tozu ilave edilir.
  3. Un kontrollü şekilde eklenip yumuşak ele yapışmayan hamur elde edilir.
  4. İstenilen şekil verilip üzerine yumurta sarısı sürülüp susam serpilir.
  5. 180 derece de altı üstü kızarana kadar pişirilir.

Afiyetler olsun.

Tuzlu Kıyır Kurabiye(sirkesiz)

Tuzlu Kıyır Kurabiye(sirkesiz)

Tuzlu Kıyır Kurabiye(sirkesiz)

Tuzlu Kıyır Kurabiye(sirkesiz)

Tuzlu Kıyır Kurabiye(sirkesiz)

Tuzlu Kıyır Kurabiye(sirkesiz)

Tuzlu Kıyır Kurabiye(sirkesiz)

Tuzlu Kıyır Kurabiye(sirkesiz)

Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı