Tuzlu Kıyır Kurabiye Tarifi

Anasayfa » Kurabiye Tarifleri » Tuzlu Kıyır Kurabiye Tarifi
Tuzlu Kıyır Kurabiye Tarifi

Oylama

12345

Eklenme Tarihi : 18.04.2015  |   Okunma : 102  |   Yorum : 0

Tuzlu Kıyır Kurabiye Tarifi'nin Malzemeleri

  • Yarım paket margarin oda sıcaklığında
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yumurta (beyazı içine sarısı üzerine)
  • Yarım çay bardağı şeker
  • Aldığı kadar un

Üzeri için;

  • Yumurtanın sarısı
  • Bir miktar mavi haşhaş

Tuzlu Kıyır Kurabiye Tarifi'nin Yapılışı

Margarin sıvı yağ şeker tuz mahlep oyumurtanın beyazını bir kabın içine alıp karıştırıyoruz kabartma tozunu küçük bir kâsenin içine boşaltıp üzerine bir kasık sirkeyi döküyoruz daha sonra karışımın içine kabartma tozunu ilave edip çok az karıştırıyoruz unu da ekleyip yoğuruyoruz çok sert bir hamur olmayacak ele yapışmaz yumuşak bir hamur olması gerekiyor. Sonra istediğiniz şekli vererek üzerine yumurta sarısı sürüp ben mavi haşhaş kullandım siz çörek otu susam ne arzu ederseniz ekleyip 170 dereceli fırında üstü iyice kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.

BENZER İÇERİKLER

İlginizi Çekebilecek Diğer İçeriklerimiz

FACEBOOK YORUMLAR

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

DİĞER YORUMLAR

Yorumlarınızı Paylaşabilirsiniz

İsminiz

E-Posta Adresiniz

Cevabınız

TARİF KATEGORİLERİ

Tarif Kategorilerimiz

Günün Tarifi

Günün Tarifi