Tuzlu Kurabiye

Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket tereyağı
  • 1 çay bardağı zeytinyağı(sıvı yağ da olur)
  • 1 yumurta sarısı (beyazı üstüne sürülecek)
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 2 silme yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Tuzlu Kurabiye Tarifi Yapılışı

Un ve kabartma tozu dışındaki malzemeler iyice karıştırılır. Bir su bardağı un ve kabartma tozu karışıma eklenip karıştırılmaya devam edilir. Devamında yine un azar azar ekleyerek ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edilir. Hamuru ikiye ayırıp rulo yapın. Streç filme sarıp buzdolabında yarım saat dinlendirin. 1-2 cm genişliğinde dilimleyip üstüne yumurta beyazı sürerek 180 derece fırında hafif kızarana kadar pişirin. Benim fırında 10 dk yetiyor.
Not: ben boş vakit bulduğumda hamuru hazırlayıp buzluğa atıyorum. Pişireceğim zaman yarım saat önceden çıkarıp pişiriyorum. Çok pratik oluyor tavsiye ederim:) pişirip de buzluğa koyabilirsiniz lezzetinden hiç birşey kaybetmiyor:)
Üstüne çörekotu veya susamda eklerseniz daha bir lezzetli olur.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir