Kurabiye Tarifleri
Tuzlu Kurabiye ( Bu Kurabiye Hamuru Şahane)

Tuzlu Kurabiye ( Bu Kurabiye Hamuru Şahane) Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gr. teremyağ yada tereyağ. oda ısısında
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 1/2 (yarım) su bardağı yoğurt. oda ısısında
- 2 adet yumurta ( 1 tam yumurta diğerinin ise akı hamura sarısı üzeri için ayrılacak oda ısısında)
- Yarım paket kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı karbonat
- 4-5 damla limon suyu ( karbonat üzeri acılığı alsın diye )
- 2 çay kaşığı hafif tepeli tuz
- 1 tatlı kaşığı hafif tepeli şeker ( isteye bağlı koymak ben ekledim tuzlu ve hafif şekerli kurabiye tadını seviyorum. )
- 4 su bardağı un ( kullanılan yumurta ebadına ve un markasına göre miktar değişebilir. 4 su bardağı bende gayet yeterli geldi)
Üzeri için:
- Ayrılan yumurta sarısı
- Beyaz susam
- Su bardağı ölçüsü: 200 ml.
Tuzlu Kurabiye ( Bu Kurabiye Hamuru Şahane) Tarifi Yapılışı
Lokmalık muhteşem bir lezzet. Disi hafif kıyır kıyır içi yumuşacık bir lezzet. Pastanede satılanlar gibi.
Tarifimiz:
- Yoğurma kabına un hariç bütün malzemeleri ekleyelim. Krema kıvamında olacak şekle getirelim.
- Unumuzu azar azar ekleyelim. Yumuşak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.
- Hamuru 10 dak. dinlendirelim.
- Dinlenen hamurdan küçük parçalar koparıp şekil verelim. Ben kesme aparatını kullandım. Dileyen istediği şekli verebilir.
- Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
- Ayırdığımız yumurta sarısını sürelim.
- Beyaz susam serpelim.
- Alt üst açık ısıtılmış fırında 170 derecede hafif kızarana kadar pişirelim. ( Pişme süresi fırından fırına değişebilir)
Servis tabağına alalım.
Çocukların beslenmelerine ve gün sofralarının yada çay muhabbetlerinin eşlikcisi olarak leziz bir kurabiye.
Afiyet olsun. 🍀