Tuzlu Kurabiye ( Buzluk İçin İdeal)

Tuzlu Kurabiye ( Buzluk İçin İdeal) Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr tereyağ (oda sıcaklığında olucak)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta sarıları üzerine
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Un ( yavaş yavaş eklenip yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur elde edilecek)

Üzeri için;

  • Ayırtılan yumurta sarıları
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı pekmez

Tuzlu Kurabiye ( Buzluk İçin İdeal) Tarifi Yapılışı

  1. Tüm malzemeler yoğurulur.
  2. Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
  3. İsterseniz hafif unlayarak açıp kalıplarla şekil verebilirsiniz. Şekil size ve yaratıcılığınıza bağlı.
  4. Üzerine tüm malzemeler karıştırılıp sürülür ve susam ve çörek otu işe süslenir.
  5. 175 derecede öncede ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun 😊 Koku geçirmez donmaya dayanıklı kaplarla inanılmaz kolay bir şekilde saklayıp ikram anında buzluktan çıkarıp oda sıcaklığında 10 dk da çözülür ve yenmeye hazır olur 🙂

Tuzlu Kurabiye ( Buzluk İçin İdeal)

Tuzlu Kurabiye ( Buzluk İçin İdeal)

Tuzlu Kurabiye ( Buzluk İçin İdeal)

Tuzlu Kurabiye ( Buzluk İçin İdeal)

Tuzlu Kurabiye ( Buzluk İçin İdeal)

Tuzlu Kurabiye ( Buzluk İçin İdeal)

Tuzlu Kurabiye ( Buzluk İçin İdeal)

Tuzlu Kurabiye ( Buzluk İçin İdeal)

Tuzlu Kurabiye ( Buzluk İçin İdeal)

Tuzlu Kurabiye ( Buzluk İçin İdeal)

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir