Kurabiye Tarifleri
Tuzlu Kurabiye ( Buzluk İçin İdeal)
Tuzlu Kurabiye ( Buzluk İçin İdeal) Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gr tereyağ (oda sıcaklığında olucak)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta sarıları üzerine
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 2 çay kaşığı tuz
- Un ( yavaş yavaş eklenip yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur elde edilecek)
Üzeri için;
- Ayırtılan yumurta sarıları
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı pekmez
Tuzlu Kurabiye ( Buzluk İçin İdeal) Tarifi Yapılışı
- Tüm malzemeler yoğurulur.
- Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
- İsterseniz hafif unlayarak açıp kalıplarla şekil verebilirsiniz. Şekil size ve yaratıcılığınıza bağlı.
- Üzerine tüm malzemeler karıştırılıp sürülür ve susam ve çörek otu işe süslenir.
- 175 derecede öncede ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun 😊 Koku geçirmez donmaya dayanıklı kaplarla inanılmaz kolay bir şekilde saklayıp ikram anında buzluktan çıkarıp oda sıcaklığında 10 dk da çözülür ve yenmeye hazır olur 🙂