«

Tuzlu Kurabiye (Kavanozluk) Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram tereyağ
  • 1 kahve fincanı yoğurt
  • 1 kahve fincanı Sıvı yağ
  • 1 yumurta sarısı(beyazını ayır)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un

Tuzlu Kurabiye (Kavanozluk) Tarifi Yapılışı

  1. Ben kurabiyeyi yapacağım zaman önceden hazırlama vaktim olmadığından, vakitten kazanmak adına tereyağını tavada ısıtıyorum tam erimeden altını kapatıyorum kendi ısısıyla eriyor ve o şekilde ekliyorum(resimde de görebilirsiniz).
  2. Akabinde tüm malzemeleri kaba ekleyip yoğuruyorsunuz, yumuşacık ama ele yapışmayan bir kıvam olmalı.
  3. Şekil vereceğiniz zaman fırını 180 derecede alttan üstten fanlı açarak ısıtıyorsunuz.
  4. İstediğiniz şekilde tepsiye dizebilirsiniz.
  5. Ben çubuk olarak yaptım ama halka şeklinde de çok güzel oluyor ve tam kahve-çay ile ikramlık oluyor.
  6. Şekil verme işlemi bitince daha önceden ayırmış olduğumuz yumurtanın beyazını üstüne fırça yardımıyla sürüp ister susam ister çörekotu ile süsleyip tepsiyi fırına koyup 30dakikaya ayarlıyoruz.
  7. 30 dakikanın sonunda fırınınızı kontrol edin lütfen bazı fırınlarda 5-10 dakika daha gerekebilir.
  8. Bu ölçülerle bir fırın tepsisi kadar çıkıyor dilerseniz ölçülerini artırabilirsiniz. (4parmak uzunluğunda 44çubuk çıktı)
  9. Kavanozlarda ya da saklama kaplarında 10-15 güne kadar dayanıyor.

Afiyet olsun 🙂

Tuzlu Kurabiye (Kavanozluk)

Tuzlu Kurabiye (Kavanozluk)

Tuzlu Kurabiye (Kavanozluk)

Tuzlu Kurabiye (Kavanozluk)

Tuzlu Kurabiye (Kavanozluk)

Tuzlu Kurabiye (Kavanozluk)

Tuzlu Kurabiye (Kavanozluk)

Tuzlu Kurabiye (Kavanozluk)

Tuzlu Kurabiye (Kavanozluk)

Tuzlu Kurabiye (Kavanozluk)

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *