Kurabiye Tarifleri
Tuzlu Kurabiye (Kavanozluk)

Tuzlu Kurabiye (Kavanozluk) Tarifi İçin Malzemeler
- 100 gram tereyağ
- 1 kahve fincanı yoğurt
- 1 kahve fincanı Sıvı yağ
- 1 yumurta sarısı(beyazını ayır)
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
Tuzlu Kurabiye (Kavanozluk) Tarifi Yapılışı
- Ben kurabiyeyi yapacağım zaman önceden hazırlama vaktim olmadığından, vakitten kazanmak adına tereyağını tavada ısıtıyorum tam erimeden altını kapatıyorum kendi ısısıyla eriyor ve o şekilde ekliyorum(resimde de görebilirsiniz).
- Akabinde tüm malzemeleri kaba ekleyip yoğuruyorsunuz, yumuşacık ama ele yapışmayan bir kıvam olmalı.
- Şekil vereceğiniz zaman fırını 180 derecede alttan üstten fanlı açarak ısıtıyorsunuz.
- İstediğiniz şekilde tepsiye dizebilirsiniz.
- Ben çubuk olarak yaptım ama halka şeklinde de çok güzel oluyor ve tam kahve-çay ile ikramlık oluyor.
- Şekil verme işlemi bitince daha önceden ayırmış olduğumuz yumurtanın beyazını üstüne fırça yardımıyla sürüp ister susam ister çörekotu ile süsleyip tepsiyi fırına koyup 30dakikaya ayarlıyoruz.
- 30 dakikanın sonunda fırınınızı kontrol edin lütfen bazı fırınlarda 5-10 dakika daha gerekebilir.
- Bu ölçülerle bir fırın tepsisi kadar çıkıyor dilerseniz ölçülerini artırabilirsiniz. (4parmak uzunluğunda 44çubuk çıktı)
- Kavanozlarda ya da saklama kaplarında 10-15 güne kadar dayanıyor.
Afiyet olsun 🙂