Kurabiye Tarifleri

Tuzlu Kurabiye (Kıyır Kıyır)

Tuzlu Kurabiye (Kıyır Kıyır) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket margarin ( tereyağ da olabilir)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı pudra şekeri (yoksa normal şeker)
  • 2 yumurta (1 inin akı ayrılacak)
  • 3 yemek kaşığı sirke
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 4-5 su bardağı)

Tuzlu Kurabiye (Kıyır Kıyır) Tarifi Yapılışı

Kolay kolay bayatlamayan ağızda dağılan herkesin tarif isteyeceği bu kurabiyeyi deneyince başka tarif aramayacaksınız😊😊👇

  1. Un hariç bütün malzemeler bir kaba alınır.
  2. Yumurtalardan birinin akı üzeri için ayrılır.
  3. Un kontrollü eklenir (Un miktarı yumurta büyüklüğüne göre veya unun markasına göre değişebilir).
  4. Yumuşak bir hamur elde edilir.
  5. Şekil verilip fırın tepsisine dizilir.
  6. Üzerine fırça yardımı ile yumurta akı sürülüp susam çörekotu serpilir.
  7. Önceden ısıtılmış fırında alt üst hafif pembeleşene kadar pişirilir.
    Not: 🌼Fırından çıkınca hemen dokunmayın dağılabilir. Soğumasını bekleyin.
    🌼 Hamur yağlı olduğu için yağlı kâğıt kullanmanıza gerek yok.

Tuzlu Kurabiye (Kıyır Kıyır)

Tuzlu Kurabiye (Kıyır Kıyır)

Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı