Kurabiye Tarifleri
Tuzlu Kurabiye (Kıyır Kıyır)

Tuzlu Kurabiye (Kıyır Kıyır) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket margarin ( tereyağ da olabilir)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı pudra şekeri (yoksa normal şeker)
- 2 yumurta (1 inin akı ayrılacak)
- 3 yemek kaşığı sirke
- Aldığı kadar un (yaklaşık 4-5 su bardağı)
Tuzlu Kurabiye (Kıyır Kıyır) Tarifi Yapılışı
Kolay kolay bayatlamayan ağızda dağılan herkesin tarif isteyeceği bu kurabiyeyi deneyince başka tarif aramayacaksınız😊😊👇
- Un hariç bütün malzemeler bir kaba alınır.
- Yumurtalardan birinin akı üzeri için ayrılır.
- Un kontrollü eklenir (Un miktarı yumurta büyüklüğüne göre veya unun markasına göre değişebilir).
- Yumuşak bir hamur elde edilir.
- Şekil verilip fırın tepsisine dizilir.
- Üzerine fırça yardımı ile yumurta akı sürülüp susam çörekotu serpilir.
- Önceden ısıtılmış fırında alt üst hafif pembeleşene kadar pişirilir.
Not: 🌼Fırından çıkınca hemen dokunmayın dağılabilir. Soğumasını bekleyin.
🌼 Hamur yağlı olduğu için yağlı kâğıt kullanmanıza gerek yok.