Kurabiye Tarifleri
Tuzlu Kurabiye ( Kıyır Kıyır Bayatlamayan)

Tuzlu Kurabiye ( Kıyır Kıyır Bayatlamayan) Tarifi İçin Malzemeler
- 250 tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı çörek otu
- 2 yumurta beyazı hamura, sarısını üzerine ayıralım
- 1 çay kaşığı kabartma tozunu
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2-3 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4-5 su bardağı un (kontrollü ekleyelim)
Tuzlu Kurabiye ( Kıyır Kıyır Bayatlamayan) Tarifi Yapılışı
- Oda sıcaklığındaki tereyağını kabımıza alalım.
- Sıvıyağ, çörek otu, yumurta beyazları, pudra şekeri, tuz ve elma sirkesini ekleyelim.
- Unu kontrollü ekleyerek yoğuralım.
- Kabartma tonuzu da ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim.
- Mandalina büyüklüğünde parçalar alıp tezgahımızda rulo şeklinde uzatalım, elimizle üstlerine bastırarak düzleyelim.
- İstediğimiz şekillerde yapabiliriz.
- Şekillendirdiğimiz kurabiyeleri yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize dizelim.
- Yumurta sarısı sürelim. Susam serpelim.
- 180 derecede kızarana kadar pişirelim.