Kurabiye Tarifleri

Tuzlu Kurabiye (Pastane Usulü)

Tuzlu Kurabiye (Pastane Usulü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı dolusu sirke
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yumurta akı
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı mahlep (Olmasa da olur)
  • 1 tatlı kaşığı tuz (Serpme)
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Un (2 su bardağı un ekleyin, sonra yavaş yavaş un ekleyerek yumuşacık bir hamur elde edin)

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • Çörekotu
  • Susam

Tuzlu Kurabiye (Pastane Usulü) Tarifi Yapılışı

  1. Malzemeler 1 tepsi kurabiye tarifi için geçerlidir.
  2. Hamur malzemelerini bir kaba alalım unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşacık bir hamur elde edelim.
  3. Hamuru iki yağılı kağıt arasına alalım ve merdaneyle açalım yaklaşık bir cm kalınlığında açtığımız hamura kalıplarla şekil çıkartalım.
  4. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
  5. Üzerine yumurta sarısı sürelim çörekotu susam ekleyelim.
  6. 180 derece de kontrollü pişirelim.

Tuzlu Kurabiye (Pastane Usulü)

Tuzlu Kurabiye (Pastane Usulü)

 

Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı