Kurabiye Tarifleri
Tuzlu Kurabiye (Pastane Usulü)

Tuzlu Kurabiye (Pastane Usulü) Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gr margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı dolusu sirke
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yumurta akı
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı mahlep (Olmasa da olur)
- 1 tatlı kaşığı tuz (Serpme)
- 1 çay kaşığı şeker
- Un (2 su bardağı un ekleyin, sonra yavaş yavaş un ekleyerek yumuşacık bir hamur elde edin)
Üzeri için
- 1 yumurta sarısı
- Çörekotu
- Susam
Tuzlu Kurabiye (Pastane Usulü) Tarifi Yapılışı
- Malzemeler 1 tepsi kurabiye tarifi için geçerlidir.
- Hamur malzemelerini bir kaba alalım unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşacık bir hamur elde edelim.
- Hamuru iki yağılı kağıt arasına alalım ve merdaneyle açalım yaklaşık bir cm kalınlığında açtığımız hamura kalıplarla şekil çıkartalım.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
- Üzerine yumurta sarısı sürelim çörekotu susam ekleyelim.
- 180 derece de kontrollü pişirelim.