Tuzlu Kurabiye Tarifi'nin Malzemeleri

  • 125 gr margarin (oda sıcaklığında)
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağından biraz eksik sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 çorba kaşığı sirke

Üzeri için:

  • 1 yumurta akı
  • Susam
  • Çörek otu

Not: Yumurta akını üzerine süreceğimiz için sarısını hamurun içine ilave edebilirsiniz.

Tuzlu Kurabiye Tarifi'nin Yapılışı

Bu tarif bizim ailemizde geleneksel bir tarif oldu 🙂 Bizim kuzenler üniversite öğrencileri ve haliyle her gelişlerinde eli boş gitmiyorlar. Uzun süre taze kaldığı için de bizimkilerin her gelişinde oturup 2 ölçü yapıyoruz. Canlarıma selamlar.
Gelelim tarifimize tüm malzemeleri yukarı da ki sıra ile ekleyip yoğuruyoruz. Tavsiyem unu azar azar ilave edin. Bu tarifteki püf nokta hamurdan küçük parçalar alıp ince ince bükmek. Kalın olursa hoş olmuyor. Bu biraz zaman alsa da netice güzel oluyor 🙂
Büktükten sonra önce yumurta akına daha sonra susam ve çörek otu karışına batırıyoruz. Yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz.
Önceden ısıtılmış 180° lik fırında hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun kuzulara:))

, Tuzlu Kurabiye Tarifi www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir