«

Tuzlu Kurabiye Tarifi'nin Malzemeleri

  • 125 gr. Tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 çay kaşığı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 yumurta sarısı içine (akı dışına)
  • Kabartma tozu
  • Alabildiği kadar un

Tuzlu Kurabiye Tarifi'nin Yapılışı

Öncelikle tereyağı, sıvı yağı, pudra şekerini, tuzu, sirkeyi ve mahlebi söyle bir elimizle karıştırıyoruz. Daha sonra unu ve kabartma tozunu ilave ediyoruz. Hızlı bir şekilde yoğuruyoruz. Kurabiye hamuru kıvama gelince yoğurmayı bırakalım. Çünkü yoğurdukça yağ ortaya çıkar ve hamura şekil vermek zorlaşabilir. Daha sonra istediğiniz şekli verip önce yumurta akına sonra susama bulayıp bence 180 derece de 25 dk pişirebilirsiniz. Ben kandil olduğu için kandil simiti şekli verdim. ( her fırının ayarı vs. Farklı bunu da göz önünde bulundurun)
Afiyet olsun.

, Tuzlu Kurabiye Tarifi www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *