Tuzlu Kurabiye Tarifi'nin Malzemeleri

  • 400 gr un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı eritilmiş margarin
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 adet yumurta (beyazı içine sarısı üzerine)
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Tuzlu Kurabiye Tarifi'nin Yapılışı

Bir çay bardağı eritilmiş margarin, bir çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı yoğurt, 2 adet yumurta (biri bütün birinin sadece akı) 1 tatlı kaşığı tuz iyice karıştırılır. 400 gr un (yaklaşık 3 su bardağı) ve 1 çay kaşığı kabartma tozu ilave edilerek karışıma eklenir. Yumuşak bir hamur elde edilir. Ceviz iriliğinde yumaklar yapılarak tepsiye sıralanır. Üzerine yumurta sarısı sürülür. 175 -200 “c fırında pişirilip servis yapılır.

, Tuzlu Kurabiye Tarifi www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir