Kurabiye Tarifleri
Tuzlu Kurabiyeler (Lokmalık Ve Baharatlı)

Tuzlu Kurabiyeler (Lokmalık Ve Baharatlı) Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı
- 2 çorba kaşığı sirke
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta akı (sarısı üzerine)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı dolu tuz
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 2 dolu yemek kaşığı pudra şekeri
- 3, 5 su bardağı un
Lokmalık Kurabiye İçin ;
- 1 tatlı kaşığı çörek otu
Baharatlı Kurabiye İçin ;
- 1 çay kaşığı pul biber (acı)
- 1 çay kaşığı pul biber (tatlı)
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı nane
Tuzlu Kurabiyeler (Lokmalık Ve Baharatlı) Tarifi Yapılışı
- Hamurun ilk hali için ; yumuşamış tereyağı, sıvı yağ, sirke, pudra şekeri tuz yumurta akı çırpılır.
- Mahlep konulup karıştırılır.
- Un ve kabartma tozu da ilave edilip hamur toparlanır.
- Biraz yoğurulduktan sonra 2 parçaya bölelim bir parçayla lokmalık diğer parçayla baharatlı kurabiyeler hazırlayacağız.
- Lokmalık kurabiye için ; Ayırdığımız hamura 1 tatlı kaşığı çörek otu ekleyip çörek otunun ekleyip karışmasını sağlayarak yoğurmaya devam edelim. Elimize yapışmayan çok sert de olmayacak şekilde hazırlayalım
- Hamurdan iri fındık büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim (minik parçalar almaya dikkat edelim)
- Üzerlerine yumurta sarısı sürelim.
- Baharatlı kurabiye için , ayırdığımız diğer hamura 1 çay kaşığı pul biber (acı), 1 çay kaşığı pul biber (tatlı), 1 çay kaşığı nane, 1 çay kaşığı domates salçası, 1 çay kaşığı biber salçası ekleyip biraz daha yoğuralım. Elimize yapışmayan çok sert de olmayacak şekilde hazırlayalım
- Tezgaha un serpip merdaneyle 4 mm kadar açıp istediğimiz gibi şekil verelim ve fırın tepsisine dizelim
- Üzerine yumurta sarısı sürüp susam yada çörek otu serpelim.
- 175 derece fırında iyice pembeleşene kadar pişirelim.