Kurabiye Tarifleri

Tuzlu Kuru Pasta (Bayatlamayan)

Tuzlu Kuru Pasta (Bayatlamayan) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1. 5 su bardağı su
  • 1. 5 su bardağı ayçiçekyağı
  • 1 margarin
  • 1 kabartma tozu
  • 1 yumurta (sarısı içine akı üstüne)
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1. 5 tatlı kaşığı şeker
  • Aldığı kadar un (kulak memesi kıvamında)

Üzeri İçin;

  • Yumurta akı
  • Susam

Tuzlu Kuru Pasta (Bayatlamayan) Tarifi Yapılışı

5 kglik bidonla bir tane çıkıyor ve 8 ay kaldığı olduğu bende hiç birşey olmadı aşağıdaki kavanozum doluydu geç atabildim 🤭

  1. Hamurun bütün malzemelerini yoğurun.
  2. Tahtada 1 cm kalınlığı kadar açıp kalıpla kesiyoruz.
  3. Kalan hamurun altına un yada yağ sürmediğimiz için hamur bitene kadar aynı işlemi yapıyoruz.
  4. Hamur bitince tepsiye dizdiğimiz kurabiyelerin üstüne yumurta akı sürüp üstüne susam yada çörek otu serpiyoruz.
  5. 180 derece fırında hafif pembeleşince çıkarıyoruz soğuyunca saklamaya hazır. (şeklini kandil simidi şeklindede yapabilirsiniz ben bu daha kolay oluyor diye açarak yaptım)
    Afiyet Olsun 🙏☺️

Tuzlu Kuru Pasta (Bayatlamayan)

Tuzlu Kuru Pasta (Bayatlamayan)

Tuzlu Kuru Pasta (Bayatlamayan)

Tuzlu Kuru Pasta (Bayatlamayan)

Tuzlu Kuru Pasta (Bayatlamayan)

Tuzlu Kuru Pasta (Bayatlamayan)

Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı