Kurabiye Tarifleri
Un Helvali Kurabiye
Un Helvali Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
Helvası için;
- 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
- Yarım su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
- 1 su bardağı ince çekilmiş kavrulmuş fındık (cevizde olabilir)
- 1 yemek kaşığı tahin
Şerbeti için;
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
Hamur için;
- 125 gr oda sıcaklığında tereyağı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 yumurta
- 1 paket vanilya
- 2 dolu yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı un
Süslemek için;
- 80 gr bermari usulu erittiğimiz çikolata
- Toz Antep fıstığı
Un Helvali Kurabiye Tarifi Yapılışı
Bardak ölçüm 200 ml.
- Şekerle, suyu tencereye koyup ocağa alalım kaynamaya başlayınca 2 dk kaynatıp ocaktan alalım.
- Soğumaya bırakalım helva için sıvı yağı, tereyağını tavaya koyup ocağa alalım unu ilave edip rengi sararıncaya kadar kavuralım.
- Fındığı koyup şerbeti ekleyelim şerbeti çekinceye kadar ocakta karıştıralım katılaşınca ocaktan alalım.
- Tahini döküp karıştıralım soğumaya bırakalım hamur için un hariç diğer malzemeleri yoğurma kabına koyup karıştıralım.
- Unu ilave ederek hamuru yoğuralım gerekirse un ilave edelim hamuru strecin üzerine koyup kare şeklinde merdaneyle açalım.
- Tamamen soğuyan helvayı hamurun üzerine döküp çatalla hamurun her tarafına helvayı yayalım streçle beraber hamuru rulo yapalım.
- 4 veya 5 rulo yaptım ben streçten ayırmadan dolapta yarım saat bekletelim kolay kesmemiz için istediğimiz büyüklükte kesip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
- 180 derece fırında pişirelim kurabiyeler soğuyunca süsleyelim.