Un Kurabiyesi

Un Kurabiyesi Tarifi'nin Malzemeleri

  • 1 paket margarin (250 gr)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2-3 paket vanilya şekeri
  • Aldığı kadar un

Üzeri için:

  • Pudra şekeri

Hamurun içine:

  • Ezilmiş fındık
  • Çikolata
  • Hamurun yarısını kakao ile de yapabilirsiniz.

Un Kurabiyesi Tarifi'nin Yapılışı

Hamuru yaparken ilk önce 250 gram margarini koyuyoruz. Ardından sıvı yağ, vanilya şekeri, kabartma tozu ve elediğimiz pudra şekerini ilave edip güzelce elimizle yoğuruyoruz ve yavaş yavaş aldığı kadar unumuzu ilave edip yoğuruyoruz. Kulak memesi kadar yumuşak olacak ve ele yapışmayacak şekilde kıvamını alacak. Ve yoğururken hamurun dağılması çok doğal. Ve kıvamını aldıktan sonra ceviz büyüklüğünde hamur alıp avucumuzla yuvarlayıp tepsimize diziyoruz. Ve üstlerine çizik atıyoruz, nasıl yapmak isterseniz öyle yapabilirsiniz. Önceden ısıtılmış olan fırınımızda 180-200 dereceye orta sıraya koyuyoruz ve fazla kızarmadan 20 dakika sonra fırından alıyoruz. Fırından aldıktan sonra yumuşak olması çok normal ağızda dağılmasını sağlıyor. Soğudukça zaten sertleşir pişmiş olan kurabiyemiz. Ve soğuduktan sonra yapıştıysa eğer kurabiyelerimizi ayırabilirsiniz, sıcakken yaparsanız dağılabilir. Pudra şekerimizi üstlerine serpip çay ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. 🙂

, Un Kurabiyesi www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir