Un Kurabiyesi Yapımı

Yıllardır yaptığım bir tariftir deneyenin pişman olmayacağı bir tariftir helva kalıbımla bir kaç model yaptım bir kaç bölümünü klasik un kurabiyesi yaptım.

Malzemeler:

  • 125 gram oda sıcaklığında margarin veya tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri (yarısını üzeri için ayıralım, diğer yarısını hamura katalım)
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un

Süslemesi İçin;

  • Benmari usulü eritilmiş çikolata
  • Antep fıstığı

 

Hazırlanışı:

  1. Oda sıcaklığında beklettiğimiz yağımızı yoğurma kabına alalım yarım çay bardağı pudra şekeri ve sıvıyağını da ekleyerek elimizle karıştıralım.
  2. En son un ve kabartma tozunuda ekleyerek yumuşak kıyır bir hamur elde ediyoruz.
  3. Bir kısmını şeritler haline getirip üzerlerini bıçakla çizerek kestim.
  4. Bir kısmını ise videodaki kalıplarla şekil verdim siz istediğiniz farklı bir şeklide verebilirsiniz.
  5. Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında 15 dakika pişirelim.
  6. Sonra fırının derecesini 100 dereceye düşürerek bir 20 dakika daha pişirelim.
  7. Bu sayede kurabiyelerimiz beyaz kalacak en son süslemesi için bıçakla kestiklerimi geri kalan pudra şekerini serptim, kalıpla şekillendirdiklerimi ise çikolatayla süsledim.

Afiyet olsun. Tarifi bizimle paylaşan Yıldız Mutfakta’ya teşekkür ederiz.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir