Unsuz Kinoalı Kurabiye

[baslik]MALZEMELER[/baslik]

100 gr toz badem

50 gr toz kaju

20 gr kaşığı susam

20 gr çörek otu

50 gr ayçekirdeği içi

50 gr tereyağı

5 gr deniz tuzu

20 gr kırmızı kinoa

20 gr beyaz kinoa

[baslik]TARİF[/baslik]

Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın.

Kırmızı ve Beyaz kinoayı yumuşayıncaya kadar bir tencere içerisinde haşlayıp, bir kabın içerisine süzün.

Kajuyu blenderda çekerek toz haline getirin.

Geniş bir kaseye tüm malzemeleri ekleyin ve el ile yoğurup, hamur kıvamını almasını sağlayın.

Düz bir zeminde iki yağlı kağıt arasına hamurunuzu koyun ve merdane yardımıyla 1 cm kalınlığında açın.

4 cm çapındaki yuvarlak ve kalp şeklindeki kurabiye kalıpları ile düzleştirdiğiniz hamurunuzdan kurabiyeleri kesin.

Fırın tepsinizin üzerine bir yağlı kağıt koyun ve kestiğiniz kurabiyeleri tepsiye dizin.

Önceden ısıttığını fırınınızda 18-20 dakika arası pişirip kurabiyelerinizi servis edebilirsiniz.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir