«

Unsuz, Yağsız, Şekersiz “Basler Brunsli” İsviçre Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gr toz şeker (Ben 2. 5 yemek kaşığı hurma özü kullandım)
  • 250 gr badem unu (Güzel Gıda kullandım. )
  • 2 yemek kaşığı un (Ben karabuğday unu kullandım. )
  • 1 çay kaşığı tarçın (Mümkünse seylon tipi)
  • 2 yumurta akı
  • 100 gr bitter çikolata (Ben Callebaut No:811 bitter kullandım)
  • Kaynamış su

Unsuz, Yağsız, Şekersiz “Basler Brunsli” İsviçre Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

Bu İsviçre’nin Basel şehrine özgü bir Noel kurabiyesidir. Asıl tarifi de paylaşıyorum ama ben şekersiz ve glutensiz tercih ediyorum. Bitter çikolata olmazsa olmazı. Mümkünse %85 bitter kullanın. Asıl tarifinde kalp veya yıldız şeklinde kurabiye kalıbı kullanılır. Kalıp, hamurda her kullanım öncesi pudra şekerine batırılır ki yapışmasın. (Hamur çok cıvık ve yapışkan oluyor, haberiniz olsun. Sakın daha fazla un katmayın. )

  1. Badem unu, hurma özü (şeker), karabuğday unu (un) ve tarçını karıştırın.
  2. Çikolatalar eğer tablet çikolataysa küçük parçalara ayırıp bir kaseye alın.
  3. Üzerine kaynar su döküp (benmari usulü eritmiyoruz) üç dakika kadar bekletin.
  4. Çikolatalar eridiğinde üzerindeki suyu bir yemek kaşığı kadar kalıncaya kadar dökün.
  5. İçindeki bir yemek kaşığı suyla çikolatayı karıştırın.
  6. Sonra bu çikolatalı karışımı unlu karışıma ekleyip iyice karıştırın.
  7. Çikolata her yerine yayılsın.
  8. Bir başka kapta köpük köpük oluncaya kadar karıştırdığın yumurta akını da karışıma ilave et.
  9. Yumurta akı iyice karışsın ama nazik davranmaya çalışın.
  10. Sonunda hamuru iki yağlı kağıt arasında merdane ile açın.
  11. Doğrudan merdane kullanmayın, fena yapışır. (Yağlı kağıt yerine buzdolabı poşeti de olur. )
  12. Hamuru 1 cm kalınlığında açın.
  13. Kalıpla kesip yağlı kağıdıyla fırın tepsisine alın.
  14. Fırın tepsisinde bir gece açıkta bekletin.
  15. Üzerine temiz bir bez örtebilirsiniz ama kapak kapatmayın çünkü amacımız kurabiyelerin kuruması.
  16. Bir gece bekletmeye zamanınız yoksa en az altı saat bekletin.
  17. Önceden ısıtılmış fırında 250 C derecede 5 dakika pişirin. Telde soğutun. (Asıl tarifinde üzerine pudra şekeri serpiliyor. )

Hazırlanmış hamuru derin dondurucuda 2 ay saklayabilirsiniz. Çözdürürken de geceden buzdolabına alabilir ya da 3 saat oda sıcaklığında telde bekletebilirsiniz.

Pişmiş kurabiyeler serin ve kuru ortamda saklamak koşuluyla kurabiye kutusunda 4 hafta saklanabiliyor. ( Bizde hemen bitiyor tabi. ☺️) Hepinize afiyet olsun.

Unsuz, Yağsız, Şekersiz “basler Brunsli” İsviçre Kurabiyesi

Unsuz, Yağsız, Şekersiz “basler Brunsli” İsviçre Kurabiyesi

Unsuz, Yağsız, Şekersiz “Basler Brunsli” İsviçre Kurabiyesi

Unsuz, Yağsız, Şekersiz “Basler Brunsli” İsviçre Kurabiyesi

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *