«

Ünye Lokumu (Elmalı) Tarifi'nin Malzemeleri

  • 2 yumurta (birinin sarısı üstüne)
  • 1, 5 su bardağı şeker
  • 250 gram tereyağı (Oda ısısında yumuşamış)
  • 1 su bardağı yoğurt kaymağı
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı amonyak (bir çeşit hamur kabartıcı)
  • 1 su bardağı nişasta
  • Aldığı kadar un

İçi için:

  • Hamura sıvı yağ ve pekmez ya da reçel suyu sürüp iç malzemeyi yayacağız
  • 2 elmayı rendeleyip fındık, ceviz kırığı, kuru üzüm ve arzuya göre tarçın ekliyoruz. (Pişirmiyoruz)

Ünye Lokumu (Elmalı) Tarifi'nin Yapılışı

Ordu ’nun Ünye ilçesinin geleneksel kurabiye/pastasıdır. Bayramlarda, özel günlerde yapılıp ekmek fırınlarında pişirilirmiş. İç malzeme olarak tahin helvasına ya da toz şekere fındık, ceviz karıştırılıp konulurmuş. Günümüzde de hala yapılmakta.
Ben iç malzemeyi ve şekli kendimce değiştirdim.
Yumurta ve şekeri 3 dk çırpıp tereyağı, yoğurt kaymağı ve sıvı yağ ekleyip 3 dk daha çırpıyoruz. Bu aşamadan sonra nişasta, kabartma tozu, amonyak ve elimize yapışmayacak kıvama gelene kadar un ekleyip elimizle yoğuruyoruz. Hamur hazır, isterseniz normal kurabiye gibi parçalar koparıp içine istenen malzemeyi koyup yuvarlayıp pişmeye hazır edebilirsiniz. Ben biraz uğraştım:) Hamuru 3 parçaya böldüm. Her parçayı merdane ile dikdörtgen şekilde, milföy kalınlığında açtım. Üstüne biraz sıvı yağ ve pekmez sürüp iç malzemeyi yaydım. Uzun kenarından rulo yapıp ikişer parmak aralıklarla dilimledim. Tepsiye dizip ayırdığım yumurta akına biraz sıvı yağ damlatıp pastalarımın üzerine sürdüm. 175 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirdim. Kek tadında yumuşak bir kurabiye/pastadır. Afiyet olsun.

, Ünye Lokumu (Elmalı) www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *