Üzümlü Elmalı Kurabiye Tarifi

Kıyır kıyır Üzümlü elmalı kurabiye bbu güne kadar bildiğiniz tüm tarifleri kenara koyun ve mutlaka bu tarifi deneyin

Malzemeler:

  • 3 su bardağı un (dikkatli koyun yavaş yavaş ve en son 😊)
  • 250 gram oda ısısında tereyağı veya margarin
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 limon kabuğu rendesi (isteğe bağlı)
  • 1 kahve fincanı pudra şekeri

İç malzemesi;

  • 3 elma orta boy elma rendesi
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 küçük boy çay bardağı şeker
  • 1 avuç dövülmüş ceviz (isteğe bağlı )
  • 1 çay bardağı kuru üzüm (isteğe bağlı)

 

Hazırlanışı:

  1. Rendelenen elma, tarçın ve şeker küçük bir tencereye alınıp orta ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirilir ve soğumaya bırakılır.
  2. Soğuyunca istenirse ceviz de konulur ayrı bir yoğurma kabında hamur malzemeleri yavaş un ilavesiyle birlikte ele yapışmayacak yumuşak bir kıvamda yoğrulur.
  3. Videodaki gibi olacak şekilde şeklini verin sizler için 2 farklı şekilde hazırladım 😍😍 ve tepsiye dizilir.
  4. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirilir.
  5. Altı hafif kızardığı anda fırından alınır bu kadar kolay ve mükemmel bir lezzet kesinlikle denemenizi tavsiye ederim gerçekten şimdiden deneyeceklere afiyetler olsun.

Kolay gelsin. Tarifi bizimle paylaşan Nerminin Enfes Mutfağına teşekkür ederiz.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir