«

Uzun Süre Bayatlamayan Enfes Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin;

  • 200 gr. oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağı
  • 1 yumurta sarısı
  • 1, 5 su bardağı pudra şekeri
  • 1, 5 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Üzeri İçin;

  • 1 yumurta akı
  • 1 su bardağı hindistan cevizi

Uzun Süre Bayatlamayan Enfes Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi Yapılışı

Şeyma’nın Mutfağı’ndan enfes, uzun süre bayatlamayan, yedikçe yedirten ve ağızda eriyen “Hindistan Cevizli Kurabiye” tarifi ile sizlerleyim 😊 Buyurun Tarife; 😊😉

1. Yoğurma kabına un ve kabartma tozu hariç tüm hamur malzemeleri alınıp yoğrulur.
2. Kontrollü olarak un ve kabartma tozu eklenip ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edinceye kadar hamur yoğrulur.
3. Yumurta akı da bir kasede çatal ile çırpılır.
4. Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde beze yapılıp parmak ile ortasına bastırılır.
5. Beze önce yumurta akına sonra hindistan cevizine her yeri bulanır. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye bezeler alınır.
6. Tepsi önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kurabiyelerin üzerleri kızarana kadar pişirilir.
7. Pişen kurabiyeleri soğuyunca servis edebilir, hava almayan saklama kaplarında uzun süre, bayatlamadan saklayabilirsiniz. 😊😉😋

HEPİNİZE AFİYET OLSUN 😋
YOUTUBE KANALIMA ÜCRETSİZ ABONE OLUP VİDEOLARIMI BEĞENİP, VİDEOLARIMA YORUM YAPMAYI UNUTMAYIN 🙏🏻😊😉
TEŞEKKÜRLER 😉😊

Uzun Süre Bayatlamayan Enfes Hindistan Cevizli Kurabiye

Uzun Süre Bayatlamayan Enfes Hindistan Cevizli Kurabiye

Uzun Süre Bayatlamayan Enfes Hindistan Cevizli Kurabiye

Uzun Süre Bayatlamayan Enfes Hindistan Cevizli Kurabiye

Uzun Süre Bayatlamayan Enfes Hindistan Cevizli Kurabiye

Uzun Süre Bayatlamayan Enfes Hindistan Cevizli Kurabiye

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *