«

Van Stapele Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 175 gram un
  • 35 gram kakao
  • Bir fiske tuz
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 120 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
  • 100 gram toz şeker
  • 100 gram esmer şeker
  • 1 adet büyük boy yumurta
  • 150 gram iri parçalar halinde küp küp dilimlenmiş sütlü çikolata
  • İçerisine beyaz kuvertür çikolata

Van Stapele Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağı, toz şeker ve esmer şekeri krema kıvamına gelene dek çırpıp yumurtayı ekleyin. Yeniden çırpın.
  2. Eleyerek kuru malzemeleri ekleyip yoğurun.
  3. En son parçalar halindeki sütlü çikolataları ekleyip yoğurun.
  4. Şekil vermekte zorlanırsanız buzdolabında 15 dk bekletebilirsiniz.
  5. Hamurdan cevizden büyük parçalar alıp (toplamda 16-18 adet kurabiye çıkıyor) ortalarına beyaz çikolata koyarak yüksek toplar elde edin. Pişerken yayılacakları için olabildiğince yuvarlak olmaları önemli.
  6. Kurabiyeleri 175 derecede ısıtılmış fırında tam 9 dakika pişirin.Pişirme süresi çok önemli. Kurabiyeler fırından çıktıktan sonra 15 dk dinlendirip öyle alın.

Deneyenlere afiyet olsun.

Van Stapele Kurabiyesi

Van Stapele Kurabiyesi

Van Stapele Kurabiyesi

Van Stapele Kurabiyesi

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *