«

Vanilyalı Ay Kurabiyeleri (Vanillekipferl) Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gr un
  • 125 gr tereyağ yada margarin
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 100 gr şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yumurta
  • 100 gr toz badem (Kabuksuz çekilmiş)

Üzeri için ;

  • 1 paket vanilya
  • Pudra şekeri

Vanilyalı Ay Kurabiyeleri (Vanillekipferl) Tarifi Yapılışı

  1. Tüm malzemelerle yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
  2. Hamuru 20 dk kadar buzdolabında bekletiyoruz.
  3. Hamurumuzu 1 cm kalınlığında uzun bir şekilde açıyoruz.
  4. Yuvarlak bir kalıpla ay şeklinde kurabiyeler elde ediyoruz.
  5. 180 derece fırında 10 dk kadar pişiriyoruz. (Üzerleri kızarmadan beyaz şekilde çıkarıyoruz fırından)
  6. Kurabiyeler hafif ılıdıktan sonra üzerlerine pudra şekeri ve vanilyayı karıştırıp serpiyoruz.
  7. Tamamen soğuduktan sonra tekrardan pudra şekerli ve vanilyalı karışımdan üzerlerine serpiyoruz.

Metal saklama kutularınız varsa 2 hafta kadar bayatlamadan kalabiliyorlar.
Çok pratik bir tarif. Afiyet olsun 😋 🌹🌹

Vanilyali Ay Kurabiyeleri (Vanillekipferl)

Vanilyali Ay Kurabiyeleri (Vanillekipferl)

Vanilyali Ay Kurabiyeleri (Vanillekipferl)

Vanilyali Ay Kurabiyeleri (Vanillekipferl)

Vanilyali Ay Kurabiyeleri (Vanillekipferl)

Vanilyali Ay Kurabiyeleri (Vanillekipferl)

Vanilyali Ay Kurabiyeleri (Vanillekipferl)

Vanilyali Ay Kurabiyeleri (Vanillekipferl)

Vanilyali Ay Kurabiyeleri (Vanillekipferl)

Vanilyali Ay Kurabiyeleri (Vanillekipferl)

Vanilyali Ay Kurabiyeleri (Vanillekipferl)

Vanilyali Ay Kurabiyeleri (Vanillekipferl)

Vanilyali Ay Kurabiyeleri (Vanillekipferl)

Vanilyali Ay Kurabiyeleri (Vanillekipferl)

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *